X vergroting

Informatie

Een prachtig solitair gelegen huisje in een natuurrijke omgeving op 2 kilometer loopafstand van het dorp Vasse met volop ruimte, rust en privacy. Vasse ligt op circa vier kilometer afstand van zowel Tubbergen als Ootmarsum (Springendal). Het huisje wordt omsloten door bos en weiland en is aan de voorzijde voorzien van een groot speelveld waarop naar hartenlust kan worden gespeeld of gevoetbald. Voor kinderen is er tevens een tweepersoons skelter aanwezig.

Het vakantiehuisje is voor iedereen het gehele jaar door te huren voor maximaal zes personen tegelijk, bekijk de agenda voor de beschikbaarheid op de reserveringspagina.

Foto's

Woonkamer
Woonkamer

Woonkamer
Slaapkamer 1
Slaapkamer 1
Slaapkamer 2
Slaapkamer 2
Badkamer
Badkamer
Openhaard
Openhaard
Omgeving
Omgeving Vasse

Klik op de afbeelding voor een vergroting of verkleining

Indeling

Het vakantiehuisje heeft een beneden- en bovenverdieping. Op de bovenverdieping bevindt zich een open keuken met aansluitend zitgedeelte. Naast de woonkamer bevinden er zich ook twee slaapkamers geschikt voor in totaal vier personen.

Op de begane grond is aanwezig de badkamer, met daarbij één slaapkamer voor maximaal twee personen als eveneens een garage. In de badkamer zijn een douche, toilet en twee wastafels voorhanden.

Aanwezig

  • - Vaatwasser
  • - Wasmachine
  • - Senseo koffiezetapparaat
  • - Waterkoker
  • - Magnetron
  • - Badkamer met vloerverwarming
  • - Radio

Overig

  • - Geen televisie en internet
  • - Huisdieren zijn beperkt toegestaan

De onderstaande punt(en) dient u zelf vooraf te verzorgen:

  • - Bad- en keukenlinnen

Historie

Het vakantiehuisje in Vasse is van de familie Ter Haar uit Almelo en jarenlang gebruikt door de familie.

Het vakantiehuisje is gebouwd met beperkte middelen door Gerhard ter Haar sr. De reden dat hij het bouwde was dat zijn moeder, onze overgrootmoeder, Gesina Geerdink Johannink uit de ”Beekzijde” kwam. De Beekzijdeweg in Vasse was voor onze opa een tweede thuishaven waaraan hij zeer gehecht was. Hij kende alle boerengezinnen aan de beekzijde, en voelde zich erg verbonden met de streek en de mensen die er woonden. In de oorlogsjaren heeft hij er ondergedoken gezeten en een voor hem spannende en indrukwekkende tijd doorgemaakt. Naarmate de tijd verstreek kwam hij tot het besef dat hij een vaste plek aan de “Beekzijde” wilde. Hij kocht in 1960 een stuk Markengrond waarop het huidige vakantiehuisje is gebouwd. Hiermee stelde hij veilig dat hij altijd kon terugkeren naar de plek waar hij vanaf zijn prille jeugd veel vakantie en vrije tijd had doorgebracht, de plek die voor hem het meest dierbaar was.

Huidig

Vakantiehuisje Vasse historie

Doordat de animo/interesse om naar Vasse te gaan bij de huidige familieleden is teruggelopen is het huisje overgegaan naar de volgende generatie. Wietse en Iris ter Haar zijn nu de eigenaren van het vakantiehuisje.

Wat heeft de omgeving te bieden?

Vanuit het vakantiehuisje kunnen diverse wandel- en fietsroutes naar Ootmarsum, Tubbergen of Reutum worden ondernomen. De watermolens van Frans en Van de Mast zijn de moeite van het bezichtigen waard.

Toekomst

Er ligt een plan om in de toekomst het huisje geheel te renoveren. Deze renovatie behelst het geheel slopen van de verdiepingsvloer van het huisje waarbij de stenen contouren van de begane grond van het huisje bewaard blijft. Het bovendeel wordt in dezelfde stijl opnieuw opgetrokken waarbij het woongedeelte in oude luister wordt hersteld.