X vergroting

Informatie

Een prachtig solitair gelegen huisje in een natuurrijke omgeving op 2 kilometer afstand van het dorp Vasse (vlakbij Tubbergen en Ootmarsum) met volop ruimte, rust en privacy. Het huisje wordt omsloten door bos en weiland en is aan de voorzijde voorzien van een groot speelveld waarop naar hartenlust kan worden gespeeld of gevoetbald. Daarnaast is er voor kinderen een skelter aanwezig.

Het vakantiehuisje is voor iedereen het gehele jaar door te huren voor maximaal vier personen tegelijk, bekijk de agenda voor de beschikbaarheid op de reserveringspagina.

Algemeen Winter

Indeling

Het vakantiehuisje heeft een beneden- en bovenverdieping. Op de bovenverdieping bevindt zich een open keuken met aansluitend zitgedeelte. Naast de woonkamer bevinden er zich ook twee slaapkamers geschikt voor in totaal vier personen.

Op de begane grond is aanwezig de badkamer en een garage. In de badkamer zijn een douche, toilet en twee wastafels voorhanden.

Faciliteiten

Open haard
Tuinmeubilair
Terras
WiFi
Radio / tv
Gasfornuis / oven
Magenetron
Koffiezetapparaat
Waterkoker
Koel-/vriescombinatie
Verwarming (CV)
Afwasmachine
Wasmachine
Speelweide
Parkeermogelijkheid
Badkamer met vloerverwarming

Overig

De onderstaande punt(en) dient u zelf vooraf te verzorgen:

Badlinnen
Hout voor de open haard dient u zelf te sprokkelen in het bos, of is voor een lage prijs te koop net over de grens (Uelsen, Duitsland) bij diverse winkels/supermarkten.

Historie

Het vakantiehuisje in Vasse is van de familie Ter Haar uit Almelo en jarenlang gebruikt door de familie.

Het vakantiehuisje is gebouwd met beperkte middelen door Gerhard ter Haar sr. De reden dat hij het bouwde was dat zijn moeder, onze overgrootmoeder, Gesina Geerdink Johannink uit de ”Beekzijde” kwam. De Beekzijdeweg in Vasse was voor onze opa een tweede thuishaven waaraan hij zeer gehecht was. Hij kende alle boerengezinnen aan de beekzijde, en voelde zich erg verbonden met de streek en de mensen die er woonden. In de oorlogsjaren heeft hij er ondergedoken gezeten en een voor hem spannende en indrukwekkende tijd doorgemaakt. Naarmate de tijd verstreek kwam hij tot het besef dat hij een vaste plek aan de “Beekzijde” wilde. Hij kocht in 1960 een stuk Markengrond waarop het huidige vakantiehuisje is gebouwd. Hiermee stelde hij veilig dat hij altijd kon terugkeren naar de plek waar hij vanaf zijn prille jeugd veel vakantie en vrije tijd had doorgebracht, de plek die voor hem het meest dierbaar was.

Huidig

Vakantiehuisje Vasse in de jaren '60
Vakantiehuisje Vasse in de jaren 60.

Doordat de animo/interesse om naar Vasse te gaan bij de huidige familieleden is teruggelopen is het huisje overgegaan naar de volgende generatie. Wietse en Iris ter Haar zijn nu de eigenaren van het vakantiehuisje.

Wat heeft de omgeving te bieden?

Vanuit het vakantiehuisje kunnen diverse wandel- en fietsroutes naar Ootmarsum, Tubbergen of Reutum worden ondernomen. De watermolens van Frans en Van de Mast zijn de moeite van het bezichtigen waard.

Op de Bronnenroute ontdek je de idyllische kant van het Springendal in Twente: kronkelpaden, vlonderpaden en beukenlanen langs kabbelende beken, heldere bronvijvers, akkers en hooilanden.